Jäsenkirje 5, syyskuu 2022

24.09.2022 kl. 17:48

Syysraikkaita terveisiä!

Syksy on saapunut ja mahdollistaa taas monta mielekästä tapahtumaa Pohjola-Nordenin merkeissä.

Aloittakaamme virallisella kutsulla yhdistyksen syyskokoukseen:

 

Syyskokous pidetään 17 lokakuuta 2022 klo 18.30.

Paikkana Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä.

Syyskokous on yhdistyksen vaalikokous. Uusi puheenjohtaja ja hallituksen uusi kokoonpano on valittava. Talousarvio vuodelle 2023 ja tulevan vuoden toimintasuunnitelma on myös päätettävänä.

Tule rohkeasti mukaan! Kokous ja siihen kuuluvat valinnat ovat valmisteltu, joten sinun ei tarvitse ”pelätä” joutuvasi mukaan tehtävään, johon et itse halua. Mutta valmistelu on myös huomioitu, että kokouksen aikana saa esittää omia, jopa spontaania, ehdotuksia. Kokouksessa osallistuvat jäsenet päättävät.

Illan kohokohta on sitten lauluduo Jonas ja Henrik Möller, jotka ovat luvanneet viihdyttää meitä pohjoismaisilla lauluilla. Laulutuokio on aina ilon aihe.

 

Muuta ohjelmaa syksyn aikana on:

 

 

  • Elinkeinoseminaari 14.10

Yhteistyössä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin ja Sipoon Yrittäjien kanssa Pohjola-Norden i Sibbo isännöi seminaaria otsikolla ”Elinkeinoelämä vastaa pohjoismaisen yhteistyön dynamiikasta”.

Mukana seminaarissa on pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, kansanedustaja Harry Harkimo, professori Ellen J. Eftestöl sekä kansanedustaja, Pohjola-Norden puheenjohtaja Kim Berg. Myös suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin TJ Kjell Skoglund, Pohjola-Nordenin pääsihteeri Tove Ekman ja paikallisen Pohjola-Nordenin kunniapuheenjohtaja Rolf Björkell sekä puheenjohtaja Christel Liljeström osallistuvat ohjelmaan.

Seminaari alkaa pienellä aamupalalla klo 10 ja päättyy lounaan jälkeen klo 13.30. Helsingistä tulevia osallistujia varten on tilattu linja-auto.

Seminaari on ilmainen mutta vaatii ennakkoilmoittautumista osoitteessa finsve.com/nordisktsamarbete

viimeistään 7.10 2022.

 

  • Ilta hämärässä 14.11 klo 19

Nikkilän kirjastossa sytytämme kynttilän merkiksi, että on aika kokoontua. Tämän vuoden ääneenlukukirja kertoo arvoituksellisesta ankeriaasta, mutta myös kirjailijan suhteesta isäänsä ja siitä, kuinka ankerias yhdisti heidät. Kirja ”Ankeriaan testamentti” on kirjoittanut Patrik Svenssonin.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!

 

Tänä vuonna järjestämme myös ”Aamu hämärässä” tilaisuuden lapsille.  Malin Kivelän ja Martin Glanz Serup ovat tehneet kirjan ”Jos kohtaat karhun” jonka luemme lapsille. Paikka ja aika vahvistuu myöhemmin.

 

  • perjantaina 25 marraskuuta joulupuuroa ja pipareita

Vuotuinen tapaaminen pohjoismaisen ruokakulttuurin piirissä toteutuu tänä vuonna yli sukupolvien tapaamisella, jossa tarjotaan riisipuuroa ja piparkakkuja. Tilaisuus alkaa klo 18 ja paikkana Linnanpellon nuorisotalolla Viljan, Kurkistie 3.  Palaamme asiaan koskien ilmoittautumista.

 

 

 

Haluamme vielä kerran suuresti kiittää teitä kaikkia, jotka osallistuitte ystävyskuntaviirailun tapahtumiin elokuussa.

 

Viikonloppu oli pohjoismaista iloa täynnä ja vieraamme olivat tyytyväisiä. Monta ystävyyssidettä solmittiin ja vahvistettiin.  Kiitos!

 

Tapaamisiin!

tehtävän saaneena

 

Christel

 

Christel Liljeström

puheenjohtaja, Pohjola-Norden i Sibbo

puh 050 3082460