Jäsenkirje elokuu 2022

05.08.2022 kl. 09:36

Infokirje sisältää koko syksyn ohjelman

ja aloittakaamme asiasta, joka on ajankohtaisin:

 

Juhlavuoden huipentuma on edessämme: ystävyyskuntaviikonloppu 19–21.8 ja siihen kuuluva illallinen 20.8.

Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta on 31 ystävää tulossa, joten voimme valmistautua iloiseen tapaamiseen aidossa pohjoismaisessa hengessä.

Ohjelmasta haluamme erityisesti, että huomioitte seuraavaa:

pe 19.8 klo 15 pidetään Kumlansillan vihkiäiset (Jokilaaksontien ja Pornaistentien risteyksen yhteydessä)

la 20.8 klo 14 paljastamme Segrispuiston lisäyksen” Pohjolan nojapuut” (Kirkkoniityntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän läheisyydessä).

Juhlaillallinen lauantaina 20.8 klo 19 pidetään Nikkilän Juhlatalossa (Vanhan vesitornimäki 1, Nikkilä).

Illalliselle tulee ilmoittautua viimeistään torstaina 11.8 Christelille

joko sähköpostitse  christel.liljestrom@gmail.com tai tekstiviestillä nro 0503082460. Illalliskortin hinta on 50 €/jäsen tai 60 €/ei-jäsen.

Alkupalalautanen tarjotaan pöytään ja pääruoka on buffettityyppinen. Tarjolla on lämminsavustettua lohta, Karjalan paistia, keitettyjä perunoita/kermaperunoita, saaristolaisleipää, puolukkahilloa, vihersalaattia ym. Illallisen kruunaa kahvi/tee ja maukas täytekakku.

Erityisruokavalioita huomioimme sen mukaan mitä ilmoittautumisen yhteydessä on mainittu.

Ohjelmaakin on valmisteltu. Ilta rakentuu pohjoismaisesta yhdessäolosta, FourByFour esityksestä, ruokaviisuista, minimaalisen lyhyistä puheista, sekä mahdollisuudesta tanssia orkesterin tahdittamana.

Christeliltä saat lisätietoa tarvittaessa.

 

 

Pohjola Norden i Sibbo ry kutsuu syyskokoukseen SYYSKUUSSA 2022.

Vaihtoehtoisini päivämäärinä tässä vaiheessa on 26.9, 27.9 tai 29.9 riippuen minä päivänä meidän vieraallamme on mahdollista osallistua. Olemme kutsuneet suurlähettilään tilaisuuteemme ja emme vielä ole saaneet viimeistä vahvistusta hänen osallistumisellensa.

Syyskokouksessa käsitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa sekä taloussuunnitelmaa. Tärkeä kohta esityslistalla on myös uuden hallituksen ja uuden puheenjohtajan valinta. Nykyinen puheenjohtaja Christel Liljeström ilmoitti jo viime vuonna, ettei ole käytettävissä tämän vuoden jälkeen, joten kokouksen on oikeasti valittava uusi puheenjohtaja.

Tarkka päivämäärä ja paikka sekä muu info jaamme seuran Facebook sivuilla sekä sähköpostitse jäsenistölle. Jos et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi jäsenrekisteriin niin lähetä osoitteesi viestillä sähköpostiin  PoNo.sibbo.sipoo@gmail.com niin asia hoituu.

                                                                                                                                  

Sipoon yhdistys järjestää yhteistyössä Suomalais-Ruotsalaisen Kauppakamarin ja Sipoon Yrittäjien kanssa korkeatasoisen elinkeinoseminaarin Sipoossa 14.10 2022 klo 9–13 Nikkilän Juhlasalissa.

Seminaari lähestyy yrittäjiä ja elinkeinoelämää korkeatasoisilla vierailla. Lisää tästä tapahtumasta lehti-ilmoitusten välityksellä syyskuun loppupuolella sekä sosiaalisessa mediassa lokakuussa.

 

 

Pohjoismainen kirjallisuusviikko toteutetaan tänä vuonaa maanantaina 14.11 2022.

Suunnitelmissamme on järjestää ”Aamu hämärässä” lapsille klo 9 ja ”Ilta hämärässä” aikuisille klo 19.
Teemana on Pohjolan Luonto.

Lapsille on valittu kuvakirja ” Jos kohtaat karhun ” joka on loistava esimerkki pohjoismaisesta kuvakirjayhteistyöstä. Tekstistä vastaavat tanskalainen Martin Glaz Serup ja suomenruotsalainen Malin Kivelä ja kuvituksista suomenruotsalainen Linda Bondestam.

Aikuisille on valittu Patrik Svenssonin kirjoittama ”Ankeriaan testamentti” joka kertoo nykyisin uhanalaisen ankeriaan tarinan etsien omia juuriaan ja sekoittaen kaunokirjallisuutta populaaritieteeseen.

 

 

Jokavuotinen ruokakulttuuri-tapahtuma on tänä vuonna joulupuuron ympärillä.  Puurohan yhdistää kaikkia pohjoismaita jouluna. Puuron lisäksi on glögiä, pipareita ja joululauluja ohjelmassa. Tilaisuus järjestetään perjantaina 25.11 kl 18 Linnanpellon nuorisotalolla Viljan (Kurkistie 3 ). Ilmoittautumisia otamme vastaan marraskuussa.

 

 

Sipoon Sanomissa julkaistava kyselykisa jatkuu vuoden loppuun saakka. Joka toinen torstai esitämme pohjoismaisuuteen liittyvän kysymyksen ja joka toinen torstai kerromme oikean vastauksen sekä julistamme edellisen viikon voittajan. Muistathan osallistua!

 

 

Aktiivista syksyä toivottaen

 

Christel Liljeström

puheenjohtaja

puh 050 3082460

christel.liljestrom@gmail.com