Medlemsbrev augusti 2022

05.08.2022 kl. 09:32

 Detta infobrev innehåller info om hela höstens planerade program

och vi börjar med det mest aktuella:

 

Jubileumsårets höjdpunkt står bakom dörren: vänortsveckoslutet 19–21.8 inkluderande middag 20.8

Från de nordiska vänorterna har vi 31 gäster på kommande så vi ser fram emot glatt umgänge i gemytlig nordisk stil.

Från programpunkterna ber vi er speciellt notera:

fredag 19.8 kl 15 invigning av Kumlabron i Nickby (Ådalsvägens och Borgnäsvägens korsning)

lördag 20.8 kl 14 invigning av ”Nordiska barren” vid Sigfridsparken i Nickby (intill Kyrkängsvägens och Nickbyvägens rondell)

Middagen lördag 20.8 kl 19 på Nickby Festsal (Gamla vattentornsbacken 1, Nickby) behöver man anmäla sig till senast torsdag 11.8.

Supékort á 50 € för medlem och 60 € för icke-medlem kan reserveras av Christel via e-post (christel.liljestrom@gmail.com) eller som textmeddelande tfn 0503082460.  Meddela även om eventuella matrestriktioner!

Middagen på kvällen är uppbyggd med förrättstallrik som serveras på bordet och sedan är varmrätten på buffébord (varmrökt lax, Karelskstek, kokt potatis/gräddpotatis, skärgårdslimpa, lingonsylt, grönsallad mm) och måltiden avslutas med kaffe/te samt fylld tårta.

Dieter beaktas i den mån som de är anmälda på förhand.

Naturligtvis har vi även program under festmiddagen. Kvällen byggs upp av nordisk samvaro med inslag av sånguppträdande av FourByFour, måltidsvisor, minimaliskt korta tal samt möjlighet till dans till takterna av orkester.

Mera info ges vid behov av Christel.

 

 

Pohjola Norden i Sibbo rf kallar till HÖSTMÖTE  i september 2022.

Vi har planerat att mötet hålls 2.9, 27.9 eller 29.9 beroende på vilket datum som passar vår inbjudna gäst bäst. Vi har inviterat en ambassadör att delta med ett inlägg men har inte fått den slutgiltiga bekräftelsen ännu.

Höstmötet behandlar kommande verksamhet för år 2023 samt budgeten för året. En viktig punkt är även valet av ny styrelse samt av ny ordförande för föreningen. Nuvarande ordförande Christel Liljeström har meddelat att hon inte står till förfogande för uppdraget så höstmötet ska ta beslut om ny ordförande.

Exakt datum, klockslag och plats kommer att utlysas via föreningens Facebook sida samt via e-post till de medlemmar som angett sin e-post till medlemsregistret. Om din adress saknas från registret kan du vänligen meddela den till PoNo.Sibbo.Sipoo@gmail.com så är saken fixad och du nås omedelbart av all info.

                                                                                                   

Föreningen står som delarrangör tillsammans med Finsk-svenska Handelskammaren i Sverige och Sibbo företagare för ett högklassigt näringsseminarium 14.10. 2022  kl 9-13 i Festsalen i Nickby.  Seminariet riktar sig till företagarna och näringslivet i Sibbo. Som föreläsare kommer vi att ha prominenta personer. Mer om detta via annonsering i slutet av september och via sociala medier i oktober.

 

 

Årets Nordiska Litteraturvecka infaller så att vi i Sibbo skulle notera veckan måndag 14.11 2022.

I år siktar vi på en ”Kura Gryning” högläsning på morgonen kl 9 för barn och sedan traditionsenligt ”Kura Skymning” kl 19 för vuxna. Temat för i år är Natur i Norden.

För barnen är det bilderboken ”Om du möter en björn” som är ett samarbete där texten är skriven av finlandssvenska Malin Kivelä och danska Martin Glaz Serup. Illustrationerna är gjorda av finlandssvenska Linda Bondestam.

För de vuxna är det högläsning ur boken ”Ålevangeliet” av den rikssvenska författaren och journalisten Patrik Svensson.

 

 

Årets julmatstradition genomförs fredag 25 november kl 18. Platsen är ungdomsföreningshuset Viljan i Borgby (Kurkisvägen 3). I år blir det en samling kring julgröt, glögg, pepparkaka och julvisor. Julgröt är ju något som förenar de nordiska länderna. Anmälningar kommer vi att ta emot i november.

 

 

Frågesporten tillsammans med Sipoon Sanomat fortgår till årets slut. Varannan torsdag publiceras i tidningen en ny fråga och varannan torsdag ges rätt svar samt namnet på en utlottad vinnare. Delta aktivt även du!

 

 

Med önskan om en aktiv höst

 

 

Christel Liljeström

ordförande

tfn 050 3082460

christel.liljestrom@gmail.com