Jäsenkirje 1/2020

05.02.2020 kl. 18:50
Jäsenkirje postitettu jäsenille ja lähetetty sähköpostitse 5.2.2020.

Pohjola Norden terveisiä sinulle!

 

Uusi vuosi ja uudet kepposet…Sipoon yhdistyksen uusi hallitus on valmis toteuttamaan kevään ohjelmia. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ovat liitettynä kirjeen loppuun.

Ruokatraditioita esiin nostava Karjalan pidot kokosi noin 60 henkilöä nauttimaan antimista. Kiitos Sirkka Leskiselle, joka jakoi muistoja Karjalasta meille kaikille.

25.2.2020 osallistui 20 sipoolaista itäuusmaalaiseen Pohjola iltamaan Porvoossa. Oli todellakin mukava tutustua ja viettää iltaa yhdessä.

 

Pohjola-Norden liitto on lähettänyt jäsenillemme jäsenmaksun. Tarkistathan että olet saanut omasi ja jos jotakin on epäselvää, niin ole ystävällinen ja ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan Christeliin. Olemme tietoisia siitä, että jäsenmaksun liitteenä oli ainoastaan henkilöjäsenen jäsenkortti eikä perheenjäsenien jäsenkortti siten ollut näkyvissä. Tämä on asia, jota liitto on luvannut korjata. Joten pyydämme ystävällisesti, että maksatte kaikkien jäsenmaksut ja luotamme siihen, että jäsenkorttiasia järjestyy.

 

Jos haluat saada ajankohtaista infoa yhdistyksen tapahtumista jäsenkirjeiden lisäksi, niin ole ystävällinen ja ilmoita sähköposti-osoitteesi Christelille!

 

Vuonna 2020 tulee olemaan vuosi, jolloin toimintamme on tanskalais-painotteinen. Pääkohtana yhteinen matka ystävyyskunta Frederikssundiin, Tanskaan. Tässä kevään tapahtumat:

 

Tule viettämään koko perheen talvipäivää pohjoismaiseen tapaan lauantaina 8.2.!

Helsinkiin aukeaa päiväksi Pohjolan talo, kun Töölön Arbis (Dagmarinkatu 3) muuttuu pohjoismaisen ohjelman keskukseksi täynnä talvista ohjelmaa sisällä ja ulkona. Sipoon yhdistys on mukana järjestämässä tilaisuutta. Ulkona on aktiviteettejä klo 10-13 ja nostamme erityisesti esiin klo 11.30 tapahtuvan suomenkielisen Naparetken Amundsenin kanssa. Ulkona on päivän aikana myös koiravaljakkoajelua ja tanskalainen karkkitynnyri-laskiaisleikki. Sisätiloissa klo. 10-15 välisenä aikana on tarjolla esim. Lego lumikaupunki, peikkotyöpaja, lapsikuoron esiintyminen, temppurata, elokuvia, ääneen lukua ym.ym.

https://helsinki.pohjola-norden.fi/start/article-119841-71870-pohjoismainen-talvipaiva-nordisk-vinterdag-2020

 

Vuoden kokokohta on yhteinen matka pohjoismaiseen ystävyyskuntavierailuun Frederikssundiin, Tanskaan 28-30.8.2020. Siellä kokoontuvat ystävyyskuntamme Ruotsista (Kumla), Norjasta (Aurskog-Höland) meidän kanssamme isäntäyhdistyksen Frederikssundin johtamana.

Sipoon yhdistys suunnittelee, että matka tehdään yhdessä lentäen ja kaksi yötä yöpyen. Lisätietoa ohjelmasta saamme kevään aikana mutta jotta matkan voisimme tehdä ryhmänä niin tarvitsemme että ilmoittaisitte kiinnostuksesta osallistua yhteiselle matkalle, viimeistään 15 maaliskuuta 2020. Yhdistyksen puheenjohtaja Christel toimii yhteyshenkilönä, joten ilmoittakaa hänelle puhelimitse tai sähköpostitse jos olette kiinnostuneita tulla mukaan.  Arviomme on, että matkan kustannus olisi noin 250 € / matkustaja koska yhdistyksellä on mahdollisuus subventoida osan kustannuksista. Subventointi koskee jäseniämme; jos haluat mukaan henkilön, joka ei ole jäsen eikä hän halua liittyä jäseneksi, niin sekin onnistuu maksamalla kokonaishinnan.  Maksuun sisältyy lennot Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki, matkustaminen Kööpenhamina-Frederikssund-Kööpenhamina (oletettavasti junalla), yöpymiset, ruokailut ja ohjelman.  Emme valitettavasti tässä vaiheessa vielä voi varmuudella sanoa lopullista hintaa, mutta oletus on 250 €/henk. ja tarkempi hinta varmistuu ennen kuin teidän tulee tehdä lopullinen päätös. Mutta: ilmoittakaa kiinnostuksesta osallistua viimeistään 15.3!

Jos matkalle lähtijät haluavat niin järjestämme tapaamisen ennen matkaa. Tapaamisen yhteydessä voisimme hieman kertoa ystävyyskunnistamme, esitellä tulevaa matkaohjelmaa, muistuttaa mieleen tanskalaisia sanoja…mutta tästä sovimme sitten matkustajien kesken.

 

Sipoon Pohjola-Norden yhdistys on valmis tukemaan nuoren 11.14 vuotiaan sipoolaisen osallistumista Pohjoismaiseen leiriin Hillerödiin, Tanskaan, heinäkuussa 2020. Jos tuttavapiirissäsi on mahdollinen leiriosallistuja, niin otathan yhteyttä Christeliin. Matka järjestetään nuoriso-ohjaajien vetämänä Helsingistä. Leirin hinta on noin 400 € johon Sipoo antaa 100 € stipendin.                  

 

Pohjolan Pidot järjestetään tänä vuonna Kotkassa lauantaina 14.3 klo 14-18.30. Yhteiskuljetus on suunnitteilla, joten muista kertoa ilmoittautumisen yhteydessä, jos haluat osallistua yhteiskuljetukseen.  Pohjolan Pitoihin tulevat yhdistysten jäseniä ympäri etelä Suomen. Ilmoittautuminen suoraan Susanne Öksnevadille puhelimitse 045-162 0055 tai s-posti susanne.oksnevad@kymp.net  . Ilmoittautumisen yhteydessä kerro myös mahdollisista ruoka-allergioista. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 20.2 ja 40 € maksu suoritettu samalla Kotkan Pohjola-Nordenin tilille FI95 1069 3000 2427 35.

 

Yhdistyksen kevätkokous on maanantaina 23 maaliskuuta klo 18 Café Emelie, Nikkilän kirjastossa.

Sinä päivänä vietetään Pohjoismaista Päivää, joten suunnittelemme tanskalaista ohjelmaa kevätkokouksen yhteyteen. Meille tarjotaan myös tanskalaisia Æbleskiver-leivonnaisia kahvin/teen kera.

Tämä on samalla virallinen kutsu kevätkokoukseen. Tietoa tilaisuudesta tulemme viestittämään jäsenille sähköpostitse, yhdistyksen FB-sivujen kautta sekä lehdistöä informoiden.

 

Matka tuntemattomaan lauantaina 16 toukokuuta

Tämä on matkakonsepti, joka on niin suosittu, että paikat varataan nopeasti…joten jos tahdot mukaan tänä vuonna niin ilmoittaudu välittömästi Maija-Liisa Sahlbomille sähköpostitse maijaliisa.erik.sahlbom@gmail.com tai soita hänelle. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 4.5 mutta olethan tietoinen siitä, että linja-autossa on vain tietty määrä istuinpaikkoja…

Emme tiedä minne matka vie, mutta vuoden teemana on ”taiteelliset insinöörit”. Matkan hinta on 35 € jäsenille ja 40 € ei-jäsenille.

 

Jäsenhankinta on aina tärkeä ja ajankohtainen asia. Olemme noin 210 jäsentä yhdistyksessämme ja lisää mahtuu mukaan. Aktiiviset jäsenet, osallistuvat jäsenet, jäsenet, jotka haluavat olla mukana hallitustyöskentelyssä ja jäsenet, jotka ovat jäseniä tukeakseen toimintaamme maksamalla jäsenmaksun…kaikki ovat yhtä tärkeitä! Joten ota yhteyttä naapuriisi, ystäviisi ja kutsu heidät mukaan yhdistykseen! Liiton kotivivulla voi ilmoittautua tai sitten ottamalla yhteyttä hallituksen jäseneeseen niin asia hoituu helposti.  https://www.pohjola-norden.fi/suomeksi/jasenille/liity_jaseneksi/

 

 

 

Tervetuloa mukaan!

 

hallituksen puolesta,

 

 

 

 

Christel

puheenjohtaja

 

 

Hallituksen yhteystiedot:

 

Christel Liljeström                puh.jht.          puh 050-308 2460     s-post: christel.liljestrom@gmail.com

Kicka Lindroos                     vara puh.jht.  040-417 4016

Karin Ekström                       sihteeri           050-309 3562

Tage Olander                        rahastonhtj.      040-716 8926

Hans Lindroos                                            040-519 1452

Per-Inge Nordström                                    0400-499 281

Brita Sundberg                                           0400-461 057

Markus Stenvall                                         040-527 3753

Maija-Liisa Sahlbom                                   045-319 6757

Monica ”Bimbi” Wickholm                         0400-100 439