Medlemsbrev 1/2020

05.02.2020 kl. 18:47
postat till medlemmarna 5.2 2020 samt sänt via e-post

Bästa medlem i Föreningen Norden i Sibbo

 

Ett nytt år har inletts och den nyvalda styrelsen för Norden i Sibbo är redo för sitt uppdrag. Den nya styrelsens sammansättning och kontaktuppgifter hittar du längst ner i brevet.

Sedan vi senaste medlemsbrev har vi arrangerat i november 2019 en lyckad tillställning med Karelsk mat och traditioner (tack till Sirkka Leskinen för berättelserna) med c 60 personer närvarande.  20 av föreningens medlemmar deltog på den östnyländska träffen i Borgå januari 2020.

 

Förbundet Pohjola-Norden har sänt ut fakturorna för medlemsavgifterna. Kontrollera att ni erhållit er, och om någonting är oklart ber vi er vända er till föreningens ordförande Christel. Vi är medvetna om att det endast är hushållets personmedlem som erhållit medlemskortet i samband med fakturan, men det är någonting som förbundet lovat rätta till. Så vänligen erlägg medlemsavgiften även för familjemedlemmarna trots att deras namn inte står på medlemskortet…förbundet har lovat sköta upp detta.

 

Ni som ännu inte anmält er e-postadress för mottagande av informationsbrev, men vill hållas uppdaterade, så var vänliga och meddela e-posten till Christel!

 

Nu tar vi sikte på våren 2020 som kommer att bli ett år med danskt-förtecken och kulminera i en resa till vänorten Frederikssund i Danmark. Här en presentation om kommande aktiviteter:

 

Lördag 8.2.2020 är det Nordisk vinterdag kl. 10-13 vid Arbis i Helsingfors.  Sibbo föreningen är med och arrangerar.

Bra program: Utomhus polarexpedition med Amundsen på svenska kl. 10.30, hundspann, dansk fastlagslek med godistunna mm. Inomhus: lego snöstad, trollverkstad, sång o musik, äventyrsbana, film, högläsning…

https://helsinki.pohjola-norden.fi/start/article-119841-71870-pohjoismainen-talvipaiva-nordisk-vinterdag-2020

 

Årets extra programpunkt är en gemensam resa till den nordiska vänortsträffen i Frederikssund 28-30.8 2020. Där samlas vänorterna från Sverige (Kumla), Norge (Aurskog-Holand) tillsammans med oss i vänorten Frederikssund (Danmark). Vi planerar flyg från Helsingfors och sedan två övernattningar i Frederikssund. Närmare information om programmets upplägg får vi under våren MEN för att få en gruppresa behöver vi intresseanmälningarna senast 15.mars 2020. Kontakta ordf. Christel via telefon eller e-post och meddela om ditt/ert intresse. Vi uppskattar att resans totalkostnad rör sig kring 250 € per person ty föreningen har möjlighet till en viss subventionering. Subventioneringen gäller naturligtvis våra medlemmar; vill du komma med men inte vill skriva in dig som medlem är du välkommen med men står för hela kostnaden själv.  Kostnaden inkluderar då flyg Helsingfors-Köpenhamn, resa till Frederikssund (troligen tåg), övernattning, mat och program. Tyvärr kan vi inte ännu säkert säga vad resan blir totalt att kosta men det slutgiltiga priset är klart innan ni behöver kvittera slutgiltigt. Men noter: intresseanmälan är viktig att göra innan 15.3!

 

Bara som en liten teaser kan det även hända att resenärerna sedan träffas en kväll i augusti för att lite förbereda sig…lite språkövning, lite presentation om vänorten, lite samkväm…men det återkommer vi direkt till resenärerna om.                                                                                                      

 

Föreningen stöder ungdomar i ålder 11–14 år att delta i Nordiskt läger i Hilleröd Danmark i juli 2020. Vet du någon som skulle vara intresserad av att vara med på gruppresan? Man har reseledare med från Finland.  Intresseanmälan ombes till ordf. Christel inom februari.

                                                                                                 

Nordiskt gästabud arrangeras i år i Kotka lördagen den 14.3 kl. 14-18.30.  Det arrangeras samtransport och det är deltagare från hela södra Finland som samlas i restaurang Kairo i Kotka. Uppge vid anmälan om du vill delta i samtransporten. Anmälan ska ombesörjas innan 20.2 till Susanne Öksnevad, tfn 045-162 0055 eller via

e-post susanne.oksnevad@kymp.net.  Samtidigt meddelar man om eventuella matrestriktioner. Tillställningen kostar 40 € och ska betalas till konto Kotka Pohjola Norden FI95 1069 3000 2427 35.

 

Vårmötet hålls måndag 23 mars 2020 kl. 18 Café Emelie i Nickby bibliotek.

Samma dag firas Nordens Dag så vi kommer att hålla ett danskinspirerat programinslag och bli bjudna på danska Æbleskiver till kaffet/teet. Detta är den officiella kallelsen till vårmötet! Mer information kommer att spridas via e-post, föreningens Facebook-sida samt via lokala tidningar.

 

”Resa till okänt mål” arrangeras lördag 16 maj

Bussen brukar bli fylld snabbt så anmäl dig genast till Maija-Liisa Sahlbom via e-post maijaliisa.erik.sahlbom@gmail.com eller via telefon. Anmälningstiden avslutas 4.5. men det finns bara ett bestämt antal platser i bussen…

Vi vet ju inte målet för resan men vi lovar upplevelser och trevligt sällskap. Allt till priset av 35 € för medlemmar, icke-medlemmar 40 €. Årets resa har ett tema: Konstnärliga ingenjörer. 

 

Medlemsvärvning är alltid viktigt och aktuellt. Vi har c 210 medlemmar men önskar fler. Aktiva medlemmar som deltar i våra aktiviteter, vill komma med i styrelsearbetet eller bara vill stöda verksamheten med att betala in medlemsavgiften. Alla motiv för ett medlemskap är lika viktiga. Så ta tag i din granne, i din vän och bjud hen med till föreningen! På förbundets hemsida kan man anmäla intresse för medlemskap eller så kontaktar man någon från styrelsen som sköter ärendet vidare. https://www.pohjola-norden.fi/sv/medlemmar/bli_medlem/

 

 

Välkomna med!

på styrelsens vägnar

 

 

 

 

Christel

ordförande

 

Kontaktuppgifterna till föreningen styrelse är:

 

Christel Liljeström                ordförande      tfn 050-308 2460     e-post:  christel.liljestrom@gmail.com

Kicka Lindroos                     vice ordförande  040-417 4016

Karin Ekström sekreterare                           050-309 3562

Tage Olander  kassör                                 040-716 8926

Hans Lindroos                                           040-519 1452

Per-Inge Nordström                                   0400-499 281

Brita Sundberg                                          0400-461 057

Markus Stenvall                                        040-527 3753

Maija-Liisa Sahlbom                                  045-319 6757

Monica ”Bimbi” Wickholm                        0400-100 439